ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Пловдив чете – програмата за 10 юни

Вижте програмата на литературния фестивал Пловдив чете 2024 на 10 юни (понеделник).

На Литературен кът към Алеята на книгата на 10 юни гостуват в „Клуба на добротворците“ – спорт, игри и четене с водещ Зоя Георгиева, BG Бъди активен. Рециклирането може да бъде забавно и да ни накара да се раздвижим, като поиграем „Чисти игри“ с най-малките почитатели на книгите и на фестивала „Пловдив чете“. Заповядайте на 10 юни от 10:30 часа на Литературен кът, за да се забавляваме, потренираме и, разбира се, да четем! В 15:30 в рубриката „Четем на глас“ доброволците на фестивала четат на най-малките. В 17:00 ще научим какво четат момичетата – среща със Стефана Аргирова, автор на илюстрациите в книжката „Перото на Сами“ от Събина Георгиева, издателство Меченосец, категория Откриватели на Националната награда „Бисерче вълшебно“, както и какво четат момчетата от читателски клуб Работливковци към ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ (с.Труд) от категория Изследователи.

image.png

Пловдив чете и изд. „Коала прес“ представят книгата на Юлия Годумова – „Живот като на кино“ с модератор Евгений Тодоров в 18:00 ч. в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“. 

image.png

В 19:00 ч. Фондация Emprove представя метода „Мога сама“ – практически насоки за обучители с изпробвани активности и упражнения за жени, които се нуждаят от подкрепа. Очакваме Ви на Сцена – бар „ТеатъРа“ – двор на Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“ – Пловдив в 19 ч. с участието на Олга Минева – психолог и основател на Emprove, Валентина Димитрова – главен терапевт, Ани Хира и Михаела Георгиева – автори на подхода „Мога сама“. Фондация Emprove напомня, че извън художествената литература съществуват и друг вид истории за силата на жените. Те са истински, преживени и родени от пробуждането, куража и подкрепата по пътя към достойния живот. Понякога тези истории идват с “малко помощ” – от приятел или от някой, когото дори не познаваме. Понякога трябва сам да протегнеш ръка към тази подкрепа, а друг път – да си “изтеглиш късмета” от Self care рафта с книги. Ето защо е толкова ценно “Мога сама” да присъства сред книжните издания, които Пловдив ще чете – защото не читателите намират книгите, а книгите откриват своя читател. Подходът МОГА САМА е създаден от психолозите и менторите във фондация Emprove през личния опит и преживяванията на #ЖенитеSurvivors – жени, които успешно са излезли от токсична връзка или са в процес на излизане от такава. Гостите на събитието ще получат подарък книга МОГА САМА.

image.png

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина